Vrijheid blijheid

Het is niet dat de drank je echt gelijk van je realiteitszin af helpt, het is eerder dat hij je gunt je ware aard te tonen.

Al met 1 biertje op accepteren mensen je over-the-top opmerkingen, rare uitspattingen en uitdagende opinies. Want tja, het is de drank. Alles draait om de perceptie van anderen waarin ze menen dat je zonder alcohol wel controle hebt over deze grenspasseringen. Drank is er om ons een excuus te geven onszelf te zijn, de persoon die we ook al waren zonder de drank; maar die we niet mochten tonen omdat we in een rigide en bekrompen samenleving bestaan. Mensen willen weten dat je ze allemaal op een rijtje hebt, en dat die rare kant van je enkel ten toon wordt gesteld na het glaasje. Vertrouwen in elkander. ALLES moet je er aan doen om als een stabiel persoon over te komen, maar met alcoholisch vernuft ben je vrij.

En DAT is de reden dat mensen drank drinken. Niet omdat ze er los van worden, niet omdat ze het lekker vinden, nee, enkel en alleen om hun opgesloten persoonlijkheid te laten luchten. Dat er dan weer verschillende excuusjes worden gevonden voor drank, dat is bijzaak.

Een excuus voor het excuus dat mij bevrijdt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *