1 uur

Zo rond 1 uur snachts, wanneer de kleine kinders en oudjes liggen te slapen, zijn wij Jastas samen met enkele duizenden jongeren nog wel wakker. De een versiert een of ander meisje, de ander ligt zo vroeg op de avond al in de goot. Wij Jas & tas combineren meestal deze twee, maar we hebben ook nog meer diepgang. Hopen we dan…

Zo rond 1 uur snachts, na enkele alcoholische versnaperingen lijken wel de echte ideeën aan het licht te komen. Een moment waarin alles lijkt te kloppen wat je zegt en waarin je alle mogelijkheden doordacht hebt. Een Jastas moment. Een moment waardoor we Jastas zijn gaan ontwikkelen. We weten niet meer precies meer wanneer het Jastas idee ontstaan is. Jas & Tas zijn nu ongeveer anderhalf jaar goede vrienden. Maar we hebben geen flauw benul meer waarom Jastas ontstaan is. We zijn vrienden, we verzonnen een naam en hier zijn we dan. Online and kicking. Of nouja, kicking in de zin van de schopjes van een baby in de buik van de moeder. Kleine sputteringkjes van een wezen dat wilt ontsnappen, zich aan de wereld wil laten tonen.

En dan heb je die naam, Jastas. Je gebruikt hem voor alles, we lachen erom en we noemen dingen een Jastas moment. Dan registreer je jastas.nl. Na die registratie is er opeens een probleem. Je zoekt op google, en wat krijg je dan? Juist! De Jagstaffel, ook wel Jastas genoemd. Beetje minder. Maar wij laten ons niet uit het veld slaan door een paar malle Duitsers. Nee Jastas is sterker dan dat. Jastas staat. Jastas blijft. Jastas is los.

One thought on “1 uur

  1. En zo is het maar net. JasTas is van ons en van niemand anders; andere mogelijke toevalligheden die eenzelfde naam hanteren zullen de consequenties nog moeten ondergaan. Plannen hiervoor zijn in aantocht.

    Just wait ’till JasTas throws over the government!
    (Hopen dat dit niet ge-sentence-tag-scand wordt, dan zitten we in de diepe shit, maar vrees niet onze lollypoplikkende lezertjes, want JasTas overwint alles!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *